Imprimeix

Donem per finalitzada la primera edició del cicle cultural de l'EnCEBa't, el cicle de conferències i presentacions de llibres relacionades amb els esports de muntanya que s’ha impulsat aquesta tardor des de la secció de cultura del Club Esquí Berguedà. Després de diverses xerrades, conferències i presentacions de llibres organitzades a la sala Casino i a la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet,  aquest dissabte 14 de desembre el Teatre Patronat va acollir a un centenar de persones a la gala final i entrega de premis del concurs de fotografia i curtmetratges.

El corredor de muntanya de Berga, Ivan Camps ,va obrir la gala final amb la xerrada Córrer a casa, com a casa!, abans de repartir els premis dels concursos. Camps va explicar com prepara una temporada i una cursa en concret, des de la vessant nutritiva fins a la purament esportiva, passant per detalls que a vegades passen desapercebuts, com ara el perquè de la indumentària que porta en una prova de llarga distància.

Pär Lindholm va guanyar el recuperat premi Pi de les Tres Branques de fotografia. Hem volgut recuperar l'històric concurs de fotografia de muntanya Premi Pi de les tres branques, que ja s'havia organitzat a la dècada dels 70 i 80 a la ciutat i que va desaparèixer. En aquest sentit, s’ha comptat amb la implicació d'experts en el camp de la fotografia i del sector audiovisual, com són l'entitat Agrupació Fotogràfica Tallers d'Arts i Oficis de Berga, amb alguns dels organitzadors de l'antic cicle de curtmetratges de Berga Sintetitza i amb el suport de la Federació Catalana de Fotografia.

La foto de Lindholm va ser la millor del concurs fotogràfic, segons un jurat que va haver d’escollir les millors imatges d’entre les 82 que es van presentar. A banda del premi Pi de les Tres Branques, es van repartir sis premis més a fotògrafs: tres en categoria Muntanya i tres més, en categoria d’Activitats a la Muntanya.

En el primer apartat, el guanyador va ser Andreu Noguero Cazorla, per davant de Toni Barbany i Javier Checa. A més, el jurat va decidir reconèixer la qualitat de les imatges presentades per Marc Elias, Carles Punyet, Juan José López Azurmendi i Pär Lindholm, que van ser finalistes. Pel que fa a Activitats a la Muntanya, el guanyador va ser Juan José López Azurmedi, per davant de Juan Tejero i Jordi Piqué.

Al concurs de curtmetratges, un resum d’un viatge a l’Índia de Ricard Calmet i Alba Xandri es va endur el primer premi. La segona posició va ser per a Carles Corominas, amb un recopilatori d’imatges aèries de la comarca i les seves muntanyes. La medalla de bronze va ser per a Marc Elias i la seva producció ‘Orígens’.

Podeu veure el vídeo resum gravat i editat per en Marc Elias: https://bit.ly/2PC7YjY